- 338
- 16.03.2022 13:25:29
TOBB Kocaeli Kadın Girişimciler Kurulu ‘Sanayide Kadın Eli’ projesinin hedef kitleye ulaşması için çalışmalarını sürdürüyor. Projeye destek arayışları kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarını ziyaret eden Kadın Girişimciler, bu kez muhtarlar ile bir araya geldi. Kocaeli Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Nurcan Babalık ve icra kurulu üyeleri, Kocaeli Sanayi Odası (KSO)’da düzenlenen toplantıda muhtarlara ‘Sanayide Kadın Eli’ projesini anlatarak, projenin yaygınlaşması ve sanayide kadın istihdamının artırılması için destek istedi.
PROJENİN HEDEF KİTLESİ
Muhtarlara hitap eden Kocaeli Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Nurcan Babalık, “Kadınların sanayide istihdama katılımını artırmak için Sanayide Kadın Eli Projesi’ni başlattık. Projede Kocaeli, ikinci pilot il olarak seçildi. Amacımız gençlerimizin önünde sanayide rol model kadınlarımızın sayısının artırılarak sanayinin nitelikli istihdam ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlamaktır. Hedef kitlemiz eğitim almış ancak istihdama katılamamış ve çalışmaya istekli kadınlardır. Ayrıca meslek lisesi, lise mezunu ve eğitimi devam eden gençlerimiz de projenin hedef kitlesi içerisinde” dedi.
PAYDAŞ KURUMLAR
Babalık konuşmasına şöyle devam etti: “Proje kapsamında işbirliği yapacağımız kurumları belirledik. Kocaeli Sanayi Odası, ilimizdeki ticaret odaları, İŞKUR, Kocaeli Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, il ve ilçe belediyeleri, ilimizdeki 14 OSB’de bulunan şirketler, 64 adet teknik/meslek lisemiz. Paydaşlarımız ile birlikte sanayi kuruluşlarının ihtiyaçlarına göre eğitim planı oluşturup, kadınlarımıza ve mesleki teknik liselerde okuyan kızlarımıza bu alanlarda eğitim verilmesini sağlayacağız. Ayrıca siz muhtarlarımızın da desteğiyle iş arayan, çalışmaya istekli hedef kitle ile sanayide çalışma koşulları için bilgilendirme toplantıları yapmak istiyoruz.
ÇALIŞAN NÜFUSUN YÜZDE 26’SI KADIN
Bu toplantılar sonrası uygun adaylara ihtiyaç duyulan eğitimlerin verilmesini, eğitimler sonrası başarılı olanlar ile işverenleri buluşturmasını sağlayacağız. Bu proje ile kadın istihdamının artırılmasına katkı vereceğimize inanıyoruz. İstatistiki bir araştırmada ilimizde çalışan nüfusun 492 bin kişisi erkek, 180 bin 495’i ise kadın. Oransal olarak çalışan nüfusun yüzde 26’sı kadın. Toplumsal cinsiyet eşitliğinde ise 81 il içerisinde Kocaeli 37’nci sırada. Bu rakamlar harekete geçmek için önemli sebepler diye düşünüyorum. Sizlerden istediğimiz, projemizi mahallenizdeki kadınlara anlatmanız ve ihtiyacı olan kadınlar ile bizleri buluşturmanızdır.” Toplantıdan memnun kalan muhtarlar, sorularını yönelttikten sonra projeyi mahallelerindeki kadınlara aktaracaklarını söyledi.