BÜYÜKŞEHİR İLE ULUSLARARASI KAYSERİ YARI MARATONU COŞKUSU
Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından, ikincisi bu yıl ‘Erciyes’ temasıyla düzenlenen Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu Türkiye’nin farklı illerinden gelen sporcuların yanı sıra 15 farklı ülkeden katılan sporcuların kıyasıya rekabetine sahne oldu.  
buyuksehir-ile-uluslararasi-kayseri-yari-maratonu-coskusu
  • 370
  • 09.10.2022 13:53:22

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın 150. Yılda 150 Projesi kapsamında Spor A.Ş. tarafından geçtiğimiz yıl ‘Kültepe’ temasıyla ilki düzenlenen ve dikkatleri üzerine çeken Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu bu yıl ‘Erciyes’ temasıyla gerçekleştirildi. Türkiye’nin dört bir yanından 6 bini aşkın Türk sporcunun yanı sıra 15 ülkeden 120 yabancı sporcunun da katıldığı maratonda hem vatandaşlar spor yaptı hem de kadim kentin tanıtımı uluslararası boyutta yapıldı. Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu açılış törenine, Başkan Büyükkılıç’ın yanı sıra Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, bürokratlar ile ülkenin dört bir yanından gelen sporcular ile 15 farklı ülkeden katılan yabancı sporcular ve Kayserili sporseverler katıldı.

Çocuk, Genç, Yaşlı, Tüm Kayseri Bir Arada”

Halk Koşusu öncesi, start verilmeden konuşan Başkan Büyükkılıç, “Bu çalışmaya katılanların her birine ve sponsorlarımıza teşekkür ediyoruz. Başarılar diliyorum” derken, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ise katılımcılara başarılar diledi. Vali Çiçek de “Huzurun şehri Kayseri’den tüm Türkiye’ye selam yolluyoruz, tüm Türkiye’ye bir ses veriyoruz. Bugün burada çocuk, genç, yaşlı, tüm Kayseri bir arada. Farkındalık adına, birlik beraberlik içerisinde birlikteyiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından geri sayım yapılarak, protokol tarafından korna basılıp, start hakemlerince koşu başlatıldı. Başkan Büyükkılıç ve Vali Çiçek ile beraberindeki protokol de halk koşusuna katıldı.

Maraton 10k, 21k ve Halk Koşusu Şeklinde 3 Kategoride Koşuldu

‘Erciyes’ temasıyla büyük bir katılımla ve ‘Bir Maratondan Daha Fazlası’ sloganı ile düzenlenen Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu 21K, 10K ve halk koşusu olmak üzere üç kategoride koşuldu. Isınma egzersizleri yapıldıktan sonra başlayan yarı maratonda, sporcular, Cumhuriyet Meydanı, Sivas Caddesi, Yıldızevler ve Anadolu Harikalar Diyarı rotasında ter döktü. Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. tarafından düzenlenen yarı maraton renkli görüntülere de sahne oldu. Sivas Caddesi boyunca sporcuları motive edecek Büyükşehir Belediyesi bandosu ile mini konserler verilirken, Spor A.Ş.’nin minik kursiyerleri de yol kenarlarında sporcuları alkışlayıp, moral ve motivasyon verdi. Sporcular arasında yediden yetmişe herkes yer alırken, uluslararası Kayseri Yarı Maratonu, festival havasında gerçekleşti. Yarı maratonda sporseverlerle sohbet eden Başkan Büyükkılıç’a özellikle çocukların ve gençlerin ilgisi yoğun oldu.