MELİKGAZİ’DEN KARLA MÜCADELEYE MİNİ ÇÖZÜM
Kayseri’nin Melikgazi Belediyesi, yoğun kar yağışı sonrası kaldırımlarda biriken kar kütlelerini temizlemek için mini kar küreme makinelerini devreye soktu.
melikgaziden-karla-mucadeleye-mini-cozum
  • 307
  • 13.03.2022 11:44:08

Kullanım kolaylığı ve manevra kabiliyetiyle en dar yerlere kadar girebilen makine, işlevselliği nedeniyle çalışmalarda büyük kolaylık sağlıyor. Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, yaya trafiğinin akış noktası olan kaldırımlarda herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için yeni aldıkları elle kumandalı kar küreme araçları ile temizleme çalışması yaptıklarını söyledi. Kaldırımları daha seri temizlemek için bu araçları aldıklarını söyleyen Başkan Dr. Palancıoğlu şunları ifade etti;

 “Karla mücadele çalışmalarında personellere kaldırım üzerinde kullanılmak üzere mini kar küreme araçları da eşlik ediyor. Bu yeni küçük makineler elle kumandalı olarak kar küreme işlemi yapıyor. Biri fırçalı diğeri bıçaklı olmak üzere iki farklı makineye sahip sistem, kaldırım üzerinde oldukça etkili. 6 adet alarak belediyemizde kullanmaya başladık. Kendisi küçük, ama işlevi büyük. Daha seri iş ortaya çıkıyor ve işçilik açısından da çok faydalı. Daha nitelikli ve daha seri hizmet için yeni çıkan teknolojik ekipmanlar ile araç filomuzu güçlendiriyoruz.”