KAYSERİ, TARIM FUARINA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK
Bu yıl 17.’si düzenlenecek olan Kayseri Tarım, Hayvancılık, Gıda Fuarı ve Türk Dünyası Akraba Toplulukları Tarım Fuarı yarın Kayseri’de açılacak.
kayseri-tarim-fuarina-ev-sahipligi-yapacak
  • 355
  • 23.03.2022 14:39:46

17. Kayseri Tarım, Hayvancılık, Gıda Fuarı ve Türk Dünyası Akraba Toplulukları Tarım Fuarı ile ilgili Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Toplantı Salonunda bir bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya Tarım ve Orman İl Müdür Vekili Mümtaz Hacıpaşaoğlu, Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Mehmet İştahlı, Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Abdülkadir Güneş ve Atlas Fuarcılık Genel Müdürü Fevzi Atasagun katıldı. Burada konuşan Atlas Fuar Genel Müdürü Fevzi Atasagun, düzenledikleri fuarın her yıl büyüyerek devam ettiğini söyledi ve bu yıl fuara 199 markanın katılım sağlayacağını belirtti. Düzenlenecek fuara ev sahipliği yapacak olan Kayseri OSB Fuar ve Kongre Merkezi’nin Türkiye’dee örnek bir fuar merkezi olduğunu ifade eden Atasagun, böylesine önemli bir tesisin hakkını vermek için önemli bir fuar gerçekleştireceklerini kaydetti. Fuara ülkemizin tüm illerinden ziyaretçi beklediklerini vurgulayan Atasagun, 24-27 Mart tarihlerinde, 10.00 ile 20.00 saatleri arasında ziyaretçi kabul edilecek fuara,  raylı sistem son durağından fuar merkezine servis araçları kaldırılacağını ifade etti. 
Kayseri Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Mehmet İştahlı da açıklamasında, Kayseri’nin önemli tarımsal ürünleri olduğunu ifade ederek, “Kayseri denince akla sucuk, pastırma ve mantı gelir. Ancak bunların yanında ay çekirdeği, kabak çekirdeği, aspir yağı, gilaburu ve istiridye mantarı gibi önemli ürünlerimiz var. Düzenlenecek olan fuarımızın tarım ve hayvancılık sektörüne önemli katkı sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu.
Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Abdülkadir Güneş de, Tarım ve Hayvancılık Fuarına çok önem verdiklerini ve organizasyonu 17 yılda önemli bir noktaya getirdiklerini söyledi. Güneş, dünya ile rekabet edebilmek için tarım ile teknolojiyi buluşturmak gerektiğini ve bunun için fuarların çok önemli olduğunu kaydetti. Tarım ve Orman İl Müdür Vekili Mümtaz Hacıpaşaoğlu da konuşmasında fuarın Türk tarımına hayırlar getirmesi temennisinde bulundu ve tüm Kayserilileri fuara beklediklerini söyledi. Kayseri OSB Fuar ve Kongre Merkezi’nde açılacak olan fuara yaklaşık 1900 marka katılacak. Fuara ülkemizin tüm illerinden ziyaretçi bekleniyor.