KADIN TARIM ÇALIŞANLARI, ESKİŞEHİR’İN BAŞ TACI
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi ile Mülteci Destek Derneği(MUDEM) arasında başlatılan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve yabancı uyruklu tarım işçisi kadınlara verilen kadın sağlığı eğitimleri devam ediyor.
kadin-tarim-calisanlari-eskisehirin-bas-taci
  • 389
  • 12.03.2022 11:28:37

Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen programı, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce ziyaret etti. 4 hafta boyunca sürecek eğitimlerde,  sosyal uyumun desteklenmesi, temizlik ve hijyen, öz bakım ürünlerine erişim ve üreme sağlığı haklarının korunması gibi bilgilendirmelerin yapılacağı ifade edildi. Alpu ilçesinde yaşayanTürk ve yabancı uyruklu tarım işçisi kadınları kapsayan projede toplam 5 gurupta eğitim verileceği bildirildi.

Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezinde Aralık ayında başlayan ve her ay bir gruba verilen eğitimleri ziyaret eden Ünlüce, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi; “Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve MUDEM’in birlikte yürüttüğü projenin dördüncü grubu için başlayan eğitimler için buradayız. Eğitimlerimizden 60 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, 60 mülteci tarım işçisi olmak üzere toplam 120 kadınımız faydalanacak. Siz değerli kadınlarımızın kendinizi geliştirmek konusunda gösterdiğiniz çaba için hepinizi kutluyor ve sizlere yürekten teşekkür ediyorum. İzmir Yıldızları Ödül Töreni’nde ödül almamızı sağlayan projelerimizden bir tanesi de bu projemizdi. Başkanımız Sayın Yılmaz Büyükerşen’in de çok önemsediği projemizi gerçekleştirmemizi sağlayan sizlere, dernek temsilcilerimize ve belediye çalışanlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Eğitimlerde hepinize başarılar diliyorum. Kadın sağlığı eğitimlerinin hayatınıza çok büyük katkısı olacağını düşünüyorum” 

Ziyarette ayrıca Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesinde çalışan kadınların kendi elleri ile hazırladıkları çiçekler, eğitim alan kadınlara hediye edildi.