DENİZLİ’DE HERŞEY KONTROL ALTINDA
Denizli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından il genelinde faaliyet gösteren gıda üretim ve işletmelerine yönelik denetim gerçekleştirildi.
denizlide-hersey-kontrol-altinda
  • 560
  • 07.04.2022 20:06:30

Ramazan ayı ile birlikte halkın beslenme alışkanlıklarında oluşacak değişiklikler göz önünde bulundurularak; tüketimi artan ekmek, pide, tatlı, süt ürünleri gibi ürünlerin üretiminin ve satışının yapıldığı işletmelere denetimler yapıldı. Denizli Orman Tarım İl Müdürü Yılmaz Erkaya, Gıda ve Yem Şube Müdürü Şehla Akpınar ve İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Görevlilerinin katılımlarıyla gerçekleştirilen denetimlerde, sağlığa uygunsuz koşullarda üretim yapan işletmelere cezai işlem uygulandığı bildirildi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Tarım Orman Denizli İl Müdürü Yılmaz Erkaya, denetimlerin ramazan ayı boyunca aralıksız olarak yapılacağını kaydederek;

“Resmi kontrol ve denetim faaliyetlerimiz Ramazan ayı ve bayram boyunca da aralıksız devam edecek olup, 19 İlçe Müdürlüğümüz ve İl Müdürlüğümüz Gıda ve Yem Şubesine bağlı Gıda Kontrol Görevlileri tarafından denetimler gerçekleştirilmektedir. Yapılan denetimler esnasında herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılması durumunda mevzuat dahilinde işlem başlatılmaktadır. Ramazan ayı süresince tüketimi en çok artan ürünlerin özellikle ekmek, pide, unlu mamüller, tatlı, şeker ve şekerli mamuller, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünlerinin üretimini veya satışını yapan işletmelerin denetimlerine ağırlık verilmekte ve gıda işletmelerinde gerekli hijyen tedbirlerinin alınması yönünde bilgilendirmeler hassasiyetle yapılmaktadır.“ dedi.

Ramazan paketi" adı altında muhtelif gıdaların bir arada yer aldığı paketlerin satış ve dağıtımının yapıldığı iş yerlerinde de denetimler yapılarak paket içeriğinde bulunan gıdalar kontrol edildiği bilgisini veren Erkaya, şunları söyledi;

“Bildiğiniz üzere mübarek Ramazan ayına girmiş bulunmaktayız. Bu vesile ile tüm hemşerilerime Hayırlı Ramazanlar diliyorum. Tarım ve Orman Bakanlığımız gıda güvenliği konusunda tek yetkili otoritedir. İl ve İlçe Müdürlüklerimizde görevli tüm gıda kontrol görevlisi personelimiz ile Ramazan ayı boyunca denetim faaliyetleri aralıksız sürdürülecektir. Sevgili hemşerilerimizin de Ramazan ayı boyunca bizimle denetim yapmalarını istiyor, “Bizimle Denetle Denizli” diyoruz. Bu kapsamda hemşerilerimizin gıda ile ilgili her türlü şikayetlerini Bakanlığımız Alo Gıda 174 hattına bildirmelerini istiyoruz.”