ANKARA ARAÇ FİLOSUNU GÜÇLENDİRDİ
Ankara Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma hizmetlerinde kullanılmak üzere 14 yeni otobüsün alımını gerçekleştirerek, araç parkına dahil etti. Yeni alınan araçlarla birlikte Ankara’da toplu taşıma hizmeti verecek otobüs sayısı 369’a ulaştı.
ankara-arac-filosunu-guclendirdi
  • 370
  • 04.04.2022 14:24:04

Ankara Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımda artan nüfus nedeniyle yoğunluğu azaltmak ve konforu artırmak amacıyla araç filosunu 2013 yılından sonra ilk kez yeni araç alımı yaptı. EGO Genel Müdürlüğü tarafından daha önceden satın alınan yeni otobüslerin teslim alma süreci kademeli olarak devam ederken, yeni otobüs alımlarının da sürdüğü bildirildi. EGO Genel Müdürlüğü Devlet Malzeme Ofisi üzerinden 2022 model 14 otobüsün daha alımını gerçekleştirdi. Yeni satın alınan araçlarla birlikte otobüs sayısı 369’a ulaşmış oldu.

Toplu ulaşımda Ankaralılara daha hızlı ve konforlu seyahat imkânı sağlamayı amaçlayan Ankara Büyükşehir Belediyesi, araç filosunu yenileyerek genişletmeye devam ediyor. Kademeli olarak teslim alınan modern otobüsleri başkentlilerle buluşturan EGO Genel Müdürlüğü’nden yeni otobüs alımı müjdesi de geldi. Araç parkını her geçen gün genişleten EGO Genel Müdürlüğü, 2022 model 14 yeni otobüsün daha alımını Devlet Malzeme Ofisi üzerinden gerçekleştirdi. 12 metre uzunluğunda, dizel yakıtlı, alçak tabanlı, engelli erişimine uygun, klimalı ve 2022 model Mercedes-Benz Conecto marka otobüsler, önümüzdeki günlerde toplu ulaşıma hizmetine dâhil edilecek. Araçlar, ulaşımın yoğun olduğu hatlarda hizmet vermeye başlayacak.