AKUT VAKFI’NIN DEPREM BÖLGELERİNE YARDIM SEVKİYATI ARALIKSIZ SÜRÜYOR
Güneydoğu Anadolu Bölgesinde meydana gelen depremin ilk gününden beri bölgedeki arama kurtarma ekiplerine teknik ekipman ve kişisel koruyucu donanım, vatandaşlara ise insani yardım malzemeleri gönderen AKUT VAKFI, depremin 5. gününde de çalışmalarına aralıksız devam ediyor.
akut-vakfinin-deprem-bolgelerine-yardim-sevkiyati-araliksiz-suruyor
  • 2377
  • 11.02.2023 14:56:40

Afet ve acil durumlara yönelik risk azaltma çalışmaları kapsamında eğitim, seminer, tatbikat odaklı toplum bilinçlendirme çalışmaları yürüten AKUT VAKFI, 2021 yılında Akdeniz ve Ege’de meydana gelen orman yangınlarında bölgeye 12 tır teknik ekipman sevk ettikten sonra misyonuna insani yardımı da ekledi ve vatandaşların ihtiyaçlarına yönelik malzemelerin bağışlanma-nakil süreçlerini de gerçekleştirmeye başladı. Bu kapsamda, 6 Ocak’ta Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen depremin hemen ardından, bölgeye destek çalışmalarına başlayan AKUT VAKFI, İstanbul Kartal’daki lojistik merkezini sevkiyat üssü olarak konumlandırdı. Büyüklüklükleri Pazarcık’ta 7,7, Elbistan’da 7,6 olarak ölçülen ve 11 ilde büyük yıkıma yol açan depremlerde evlerini kaybeden vatandaşlarımızın yaşamlarını bir nebze olsun kolaylaştırmak üzere bölgeye temel ihtiyaç malzemeleri sevk eden AKUT VAKFI, vatandaşlardan ve firmalardan gelen bağışları da aynı lojistik üssünde kabul ederek malzemelerin sevkiyatlarını planladı; bölgelerdeki AFAD depolarına teslim edilmek üzere 7 adet tır, 6 adet 40’lık konteyner, 6 kamyon ile gönderimler gerçekleştirdi. Eş zamanlı olarak Muğla Bodrum’da da çalışmalarını sürdüren AKUT VAKFI, Bodrum ekibi gönüllüleri ile 2 tır malzemeyi bölgedeki vatandaşların ve özel kurumların desteği Bodrum’dan AFAD depolarına gönderdi.

Arama kurtarma ekiplerine kask, çelik tabanlı bot, kafa lambası, kırıcı-delici cihazlar gibi teknik ekipman; vatandaşlara ise gıda, su, termal giysiler, tıbbi malzemeler, hijyen kitleri, battaniye, uyku tulumu, ısıtıcı, pil, powerbank, bebek bezi, bebek maması gibi malzemeler gönderen AKUT VAKFI, binlerce koliyi Lokman Hekim, AÇEV, Tulpars, İstanbul Gönüllüleri gibi sivil toplum kuruluşlarından gelen gönüllülerle birlikte hazırladı. Yaş grubu, cinsiyet, malzeme içeriği gibi çeşitli kategorilere göre tasnif edilerek hazırlanan malzemeler, özel sektörden sağlanan araç desteği ile bölgelerdeki AFAD depolarına sevk edildi. Devlet, özel sektör ve sivil toplum camiasının büyük bir dayanışma örneği gösterdiği lojistik sevkiyatı, 5. Gününde de tüm hızıyla devam ediyor…