TOGOLU BÜROKRATLAR YATIRIM VE İŞ BİRLİĞİ İÇİN TÜRKİYE’YE GELDİ
Togo Hükümeti’ne bağlı Togo Tarımsal ve Gıda Kalkınma Ajansı (APRODAT) yatırım fırsatları için 16-22 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’a geldi. Çeşitli şehirlerde fabrika ziyaretleri gerçekleştiren heyet, Türkiye’den hem ithalat yapacak hem de firmaları hükümet güvencesi ile Togo’ya götürecek.
togolu-burokratlar-yatirim-ve-is-birligi-icin-turkiyeye-geldi
  • 686
  • 02.06.2022 18:35:14

APRODAT’ın Türkiye ziyaretini organize eden AGB Consultants A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Abide Gülel konuyla ilgili açıklama yaptı. Amaçlarının Türk ürünlerinin ve Türk teknolojisinin TOGO’ya ihracını sağlamak olduğunu belirten Gülel, ‘Cumhurbaşkanımızın Togo ziyareti sonrasında hükümetler arası yapılan anlaşmalara binaen TOGO hükümeti Türkiye’den teknoloji ve tarım ekipmanı alma kararı verdi. TOGO Tarımsal ve Gıda Kalkınma Ajansı APRODAT yetkililerini Türkiye’ye davet ettik.

Togo heyeti ilk olarak, DEİK/Türkiye-Togo İş Konseyi Başkanı Sayın Berna Akyıldız’ın başkanlığında DEİK ofisinde toplantı düzenledi. Toplantıda, DEİK’in Afrika kıtasındaki faaliyetleri hakkında bilgi paylaşıldı. DEİK, Ticari Diplomasi mottosuyla Türk ve Afrikalı iş inslarının bir araya getiren platform. DEİK’in Türkiye’nin özel sektörü ve Afrika stratejisinde önde gelen en önemli kuruluşlardan biri olduğunu bilgi verildi. Heyet daha sonra yatırım imkanlarını yerinde incelemek üzere hem fabrika hem de firma ziyaretlerinde bulundu. İstanbul başta olmak üzere İzmir, Kocaeli, Balıkesir gibi şehirlerde tarımsal sulama, paketleme, gıda işleme, tarımsal makine ekipmanları ve inşaat sektöründeki firmaları da ziyaret ettiler” dedi. Ziyaretin son günü Togo hükümeti yatırım ajansı ile AGB Consultants A.Ş. arasında sözleşme imzaladıklarını da belirten Gülel, “Bu ziyaret ile Türk ürünlerinin ve üretim teknolojisinin TOGO’ya ihracı gerçekleşirken aynı zamanda Türk yatırımcısı içinde yatırım imkanları açılmış olacak. Kısa bir sürede şirketlerimiz ile Togo’ya ziyarette bulunarak ticarete başlayacağız” dedi.