GENÇ MÜSİAD GENEL KURULU MERSİN'DE YAPILDI
Genç MÜSİAD 47. Genel İdare Kurulu, 3-5 Haziran tarihlerinde 56 Genç MÜSİAD şubesinin katılımı ile Mersin'de gerçekleştirildi. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır'ın da katıldığı toplantıda girişimcilik ve milli teknoloji alanındaki gelişmeler ele alındı.
genc-musiad-genel-kurulu-mersinde-yapildi
  • 865
  • 06.06.2022 17:24:14

Genç MÜSİAD 47. Genel İdare Kurulu, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, MÜSİAD Önceki Dönem Genel Başkanı Ali Bayramoğlu, Genç MÜSİAD Başkanı Yunus Furkan Akbal, 56 Genç MÜSİAD şubesi ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla Merkesin'de gerçekleştirildi. 47. GİK programı çerçevesinde ilk gün Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ile bir araya gelen Genç MÜSİAD heyeti, bölgesel çalışmalara ilişkin fikir alışverişinde bulundu.Gerçekleştirilen protokol ziyaretleri sonrası "Milli Teknoloji Paneli", Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır'ın gerçekleştirdiği sunum ile düzenlendi. 

"Türkiye kendi ürettiği İHA'ları dünyaya hibe eden bir ülke haline geldi"

Panelde değerlendirmelerde bulunan Bakan Yardımcısı Kacır, Türk mühendislerin pandemi sürecinde 15 gün içerisinde solunum cihazı ürettiklerini ve inanarak çalışan 100 mühendisin bu çalışma için canla başla mücadele ettiğini söyledi. BAYKAR Teknoloji Lideri ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar'ın sözlerine atıfta bulunan Kacır, Türkiye'ye insansız hava aracı verilmezken, şimdi Türkiye'nin kendi İHA'larını dünyaya hibe eder hale geldiğini vurguladı. MÜSİAD ve Genç MÜSİAD'ın geliştirdiği projeler ile Türkiye'nin geleceğine önemli katkı sağladığını da belirten Kacır, iş birliğinin güçlendirmek istediklerini belirtti.

Genç MÜSİAD projeleriyle geleceğin iş dünyasını şekillendiriyor

Programda değerlendirmelerde bulunan Genç MÜSİAD Başkanı Yunus Furkan Akbal ise, Genç MÜSİAD'ın hayata geçirdiği projeler ile geleceğin iş dünyasını şekillendirdiğini vurgulayarak şu ifadelere yer verdi: "Ülkemizin ekonomik gelişimine katkıda bulunan, dolayısıyla sürdürülebilir büyümesine destek veren, bunun paralelinde de global arenada rekabet gücünü arttıran kilometre taşlarından birinin ihracat olduğunu biliyoruz. Bu minvalde Altın Konteyner İhracat Ödülleri başta olmak üzere bir dizi projeye imza attık. 2022 yılında 600 mezun vermeyi hedeflediğimiz Genç Ticaret Elçileri projemizle, Genç ihracatçılara verdiğimiz ticari istihbarat ve ülke-Pazar profillerinin belirlenmesini sağlayacak eğitimlerle ihracatı kendimize öncelik hedef olarak belirledik. Girişim ekosisteminin ülkemiz için ne denli önemli olduğunu bilinciyle, girişimciler neredeyse orada olmaya etkileşimi artırmaya gayret ettik. Onların nitelikli girişimcilerle ve yatırımcılarla biraraya gelmesini sağlarken, bir yandan da yeni yatırımcı havuzlarını oluşturmak, Anadolu sermayesinin yönünü yeni ve katma değeri yüksek kanallarla yönlendirebilme adına teknoparklarla ortak projeler geliştirdik. Ticari kapasitenin artışı aynı zamanda istihdamın dolayısıyla refahı artışı olduğunu çok iyi biliyoruz. O nedenle ticari buluşmalara hiç ara vermedik, gerek bölgesel gerekse yerel anlamda çalışmalar, buluşmalar organize etmeye gayret ettik. İnşallah önümüzdeki ay yeni pazarlarla tanışmak adına yaklaşık 30 kişilik bir heyetle de bu amaç doğrultusunda Paris’te olacağız."